Zdravé prostředí není luxus

Je důležité, co dýcháme, a v jakém prostředí trávíme nejvíce času. S narůstajícím počtem alergií, citlivosti na chemické látky (VOC) a potřebou udržovat smysluplnou hygienickou hranici v interiérech se stává hledání efektivních a zároveň šetrných řešení k našemu zdraví a životnímu prostředí nezbytností. Jedním z takových řešení je využití nanotechnologie – funkčních nátěrů a substancí FN NANO®.

Proč a co je cílem

Naším cílem není vytvořit sterilní prostředí, ale zamezit stavu, který bychom mohli nazvat nezdravým vnitřním prostředím. Nozokomiální nákazy v České republice ročně usmrtí až 10 000 lidí.

Některé interiéry ve veřejných zařízeních se kvůli vysoké frekvenci lidí, infikovaných i neinfikovaných, mohou chovat jako množírna pacientů. Naše řešení pomocí fotokatalytických nátěrů FN NANO® má jediný cíl – snížit množství patogenů šířených vzduchem a tím ulehčit lidské imunitě.

Funkční nátěr FN NANO® není barva

Představujeme vám řadu výrobků označených jako funkční nátěry FN NANO®, které přináší (r)evoluci v ochraně majetku a zdraví. Jedná se o tekutou substanci, která se ze své povahy aplikuje na podklad natíráním. Proto jsme v názvu použili slovo nátěr. Natíráním vytvoříte na povrchu stěn a stropů vrstvu s fotokatalytickými vlastnostmi. Naše funkční nátěry jsou výsledkem pokročilého vývoje a celosvětově patentovaného řešení, zaměřeného na zlepšení kvality našeho života.

Co jsou funkční nátěry FN NANO®?

Funkční nátěry FN NANO® jsou inovativní produkty, které využívají fotokatalytických vlastností nanočástic oxidu titaničitého (TiO2) k čištění povrchů od nečistot, bakterií a virů. Tyto nátěry se aktivují energií ze světla. Fotokatalytická vrstva má unikátní vlastnosti, jako je samočištění povrchu, deodorizace interiéru (likvidace zápachů), odbourávání škodlivých organických látek, včetně těkavých organických sloučenin (VOC), patogenů a jiných mikroorganismů. Díky své hypoalergenní povaze jsou ideální volbou pro vytváření zdravého prostředí v různých interiérech.

 

Jak funguje samočisticí vrstva?

Samočisticí vrstva vytvořená aplikací FN NANO® nátěrů funguje na principu fotokatalýzy. Když na ošetřený povrch dopadne světlo, dojde k aktivaci nanočástic TiO2, které pak efektivně rozkládají veškeré organické molekuly na neškodné složky, jako jsou voda (H2O) a oxid uhličitý (CO2). Tento proces zároveň ničí bakterie, viry a houby, čímž výrazně přispívá k udržení čistoty a hygieny ošetřených povrchů.

Hypoalergenní prostředí pro všechny

Hypoalergenní nátěry FN NANO® jsou navrženy tak, aby minimalizovaly riziko alergických reakcí. Jsou vhodné pro osoby s citlivou pokožkou a alergiemi, neboť neobsahují látky, které by mohly vyvolat alergickou reakci. Tyto nátěry jsou ideální pro použití v domácnostech, školkách, školách, nemocnicích, čekárnách u lékařů a dalších místech, kde se vyskytuje větší počet lidí a existuje riziko přenosu infekcí. FN NANO® AQUA je substance, která nahrazuje běžnou bazénovou chemii a jedná se o zcela bezchlorové řešení údržby vody v bazénech nebo zahradních jezírkách.

Slibná budoucnost nanotechnologií

Nanotechnologie, která stojí za výrobou funkčních nátěrů FN NANO®, přináší řadu výhod. Nanomateriály mají jedinečné vlastnosti, které je činí extrémně účinnými v boji proti nečistotám a mikroorganismům. Technologie FN NANO® je navíc kompatibilní se symbiózou s termoaktivní stěrkou AERO-THERM, což zvyšuje její účinnost a přináší další výhody v oblasti izolace a energetické účinnosti.

Kde všude lze funkční nátěry FN NANO využít?

Produkty z řady FN NANO® jsou univerzálně použitelné a najdou své místo v mnoha odvětvích – od domácností, kanceláří a sportovních center, přes školy a školky, až po nemocnice a zdravotnická zařízení. Jsou vhodné pro všechny interiéry, kde je potřeba udržet vysokou úroveň hygieny a čistoty, a zároveň chránit zdraví všech, kteří interiér využívají.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz